Gothia Cup

Drömmål när Minnesota tog hem Gothia Puma Trophy

Efter ett drömmål av Alison Fine och en perfekt defensiv kunde Minnesota Thunder Academy ta hem Gothia Puma Trophy. Fines mål var ett av finaldagens vackraste. – Jag fick ett glädjerus i kroppen när jag såg bollen gå in, säger hon.

Efter en första halvlek där bägge finallagen visade upp ett bra försvarsspel som gjorde att antal målchanser var lätträknade bestämde sig Alison Fine att ta saken i egna händer i början av andra halvlek och bryta dödläget i matchen. NorCals målvakt hade inte en chans när Fine drog till från långt håll.

– När bollen kom mot mig sprang jag så fort jag kunde mot den och när jag drog till så fick jag perfekt träff. När bollen skruvade sig och gick in över målvakten så var det en obeskrivlig känsla, säger hon.

Minnesota hade en tuff semifinal i går mot japanska Jef United Chiba men lyckades vinna med 2-1. Det målet var det första, och enda, målet de släppte in i turneringen. I dagens match visade de återigen upp en solid och stark defensiv.

– Vår målvakt Chloe (Olson) har varit otrolig hela turneringen. Och våra försvarare håller ihop det där bak hela tiden och är grymma tillsammans. De har en fantastisk kemi med varandra på planen, fortsätter Alison Fine.

För NorCal var dagens final deras tredje raka i Gothia Puma Trophy. För två år sedan vann de och förra året fick de stryk. Det var ett starkt lag med fantastiska meriter som Minnesota ställdes mot. Men Fine och de andra hade en bra känsla inför matchen.

– Vi kände oss självsäkra och trodde på vår kapacitet och vi lyckades leverera på planen, säger hon.

Beskriv hur du känner just nu.
– Det känns helt otroligt, jag har fortfarande gåshud, säger hon.

Till slut blev det en komfortabel seger med 4-0 för Minnesota men bakom siffrorna döljer sig dramatik. Fem minuter efter Minnesotas ledningsmål hade NorCals Michaela Rosenbaum ett gyllene läge att utjämna matchen när hon plötsligt blev helt ensam framför mål. Men Chloe Olson gjorde en grym räddning på skottet. Bara någon minut senare gjorde Khyah Harper Minnesotas andra mål efter en stark löpning mellan NorCals mittlås innan hon avslutade med ett skott som gick stolpe in. Minnesotas tränare Danny Storlien håller med om att det var mycket jämnare än resultatet säger.

– Om de hade gjort mål där hade allt kunna bli annorlunda. Men efter vårt andra mål kunde vi bli lite lugnare, säger han.

Med fem minuter kvar gjorde Khyah Harper sitt andra mål i matchen, ett mål som liknade hennes första. Och i slutskedet fastställde Isabella Grandois slutresultatet till 4-0.