Gothia Cup

Ett populärt lag återvänder till Gothia Cup

Right to Dream från Ghana är tillbaka och spelar för ytterligare en guldmedalj i Gothia Puma Trophy. Och efter andra matchdagen ser turneringen ljus ut för killarna, med två segrar av två möjliga.

De är tillbaka. Ännu gång roar Right to Dream från Ghana publiken med ett snabbt spel och en samarbetsvillig fotboll. Det populära laget tävlar i Gothia Puma Trophy och spelar samtliga gruppspelsmatcher på SKF Arena vid Heden. Och det står klart att den spännande och högkvalitativa fotbollen attraherar både Gothia Cup-deltagare och Göteborgsinvånare. Arenan har varit helt full under under Right to Dream’s två inledande matcher.
“Vi är här med laget och det är en fantastiskt erfarenhet för oss att få se ett sådant snabbt och passningsskickligt spel”, säger Isabel Atkinson från New York.

Gothia Puma Trophy är en inbjudningsturnering inom Gothia Cup-världen. Tolv svenska lag och lika många internationella tävlar i årets mest prestigefulla möte. I år går turneringen av stapeln för elfte gången och vi får helt enkelt vänta och se vilka som får lyfta den guldfärgade pokalen på lördag.

Right to Dream har vunnit turneringen mer än en gång, och sättet de spelar på under tisdagens kvällsmatch tyder på att de är tillbaka i Göteborg för att slåss om ytterligare en guldmedalj. Gothia Cup-besökaren Felix Andersson har sett laget från Ghana spela flera gånger tidigare och blir alltid lika imponerad.
“Jag ar varit här under nästan varje turnering i tio års tid och de spelar alltid otroligt bra. Det är verkligen ett nöje att titta på dem”, säger han.

Upptryckt mot staketet, så nära planen han kan komma, står Aron Paulick från det amerikanska lager Eastchester Jaguars. Även han är imponerad över Ghananernas sätt att spela fotboll.
“Snabbheten, koordinationen och kemin mellan spelarna är otrolig. Det är väldigt bra för att att få uppleva detta live, och roligt så klart”, säger han.

Atmosfären på SKF Arena är både fylld av glädje och högljudd. Emmanuel Bam i Right to Dream har spelat Gothia Cup tidigare och tycker alltid att det är lika kul att komma tillbaka.
“Det är riktigt häftigt att vara här och fantastiskt hur så många människor samlas för att titta på fotboll. Jag tror att det är väldigt viktigt för oss killar som kämpar för en professionell karriär”, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy