Gothia Cup

F14: Två sena mål gav Södra Sandby segern

Finalen mellan KFV Segeberg och Södra Sandby IF i klassen flickor 14 var en jämn och tuff kamp. Men två sena mål från Södra Sandby kunde till slut avgöra matchen.

Båda lagen fajtades länge och väl för den åtråvärda pokalen. De båda lagens defensiver var intakta och hårt kämpande. Inga mål skulle släppas förbi.

Södra Sandby hade en frispark och det såg ut som att de gjorde mål. Laget började fira, men domaren dömde för offside.

I matchens 41:a minut kom ett efterlängtat mål. Södra Sandbys Linnéa Philipsson satte fart på högerkanten och tog sig förbi både en och två försvarare. Därefter slog hon in bollen mot straffområdet. Bollen träffade en försvarares ben och in i mål. 1–0 till svenskorna.

– Jag blev sjukt glad. Jag har gjort ett sådant mål innan när de gör självmål. Jag tänkte ju att Thelma (Persson Welin) skulle komma där inne och trycka in den som hon brukar göra, men den här gången blev det mål på ett annat sätt, säger målskytten Linnéa Philipsson.

I slutet kunde Södra Sandby punktera matchen via Astrid Antmars 2–0-mål – och laget var mästare.

– Det känns sjukt bra. Vi fick inte in våra chanser i början. Vi hade ju frisparken som var offside, vilket inte vi förstod. Deras försvar var ganska långt bak, så det var ganska svårt att komma förbi. Vi fick visserligen mer yta mot mitten och kunde ha mer boll, men det var svårt. Allt löste sig dock till slut och det är helt underbart, säger Philipsson.

Som grädde på moset utsågs också Linnéa Philipsson till MVP.

– Jag trodde inte att det var sant. Det är helt fantastiskt.

KFV SEGEBERG–SÖDRA SANDBY IF 0–2 (0–0)

0–1 Linnéa Philipsson, 0–2 Astrid Antmar
MVP: Linnéa Philipsson

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy