Gothia Cup

Första målet i Gothia Cup 2019!

Han behövde bara en minut och 30 sekunder på sig för att hitta nätet. Erik Bengtsson från Nättraby GoIF gjorde årets första mål i Gothia Cup. ”Det känns jättebra och förhoppningsvis kan göra fler mål i matcherna som kommer”, säger han.

Årets första match i Gothia Cup spelades på Åkeredsvallen mellan skotska Ralston Rovers och svenska Nättraby GoIF. Ett tidigt mål för svenskarna och matchen såg ut att bli en ensidig historia, men det visade sig att detta skulle bli en riktig rysare. Efter slutsignalen var det en trött men glad Erik Bengtsson, eller ”Bengan” som lagkamraterna kallar honom, som hämtade andan och drack vatten.
”Det var en svår match, men om vi spelar som vi gjorde i första halvlek tror jag att det kommer gå bra. Då kan vi nog gå långt i turneringen”, säger han.  

Trots det smått historiska målet är det dock inte bara fotbollen som räknas. Resan till Göteborg från Blekinge med kompisarna är minst lika viktig.
”Det är väldigt roligt att vara här med laget. Vi hjälper varandra att hitta rätt känsla och ha det riktigt roligt, säger Erik Bengtsson.

Nättraby GoIF inledde andra halvlek starkt och skaffade dig sig snabbt ett tvåmålsöverläge, men Ralston Rovers gav inte upp. Som det enda laget från Skottland under Gothia Cup 2019 verkade de vilja visa vad de går för, och det dröjde inte lång tid förrän de tryckte in kvitteringen till två lika. Bara några sekunder senare stod målvakten Bradley Mallon för en otrolig räddning som definitivt gav skottarna lite extra ork. 

Men när slutsignalen gick var det ändå Nättraby GoIF som hade dragit det längsta strået. Svenskarna vann till slut matchen med tre mål mot noll. Bradley Mallon höll dock humöret uppe och visade framåtanda.               
”Vi måste hålla huvudet högt. Vi har fortfarande två matcher kvar i gruppen och kommer kämpa in i det sista”, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy