Gothia Cup

Från Vitryssland med ett mål i sikte

FSCDM Minsks 14-åriga tjejlag reser gärna – och mycket. Nu är de tillbaka på Gothia Cup för att vinna. – Det här är sommarens höjdpunkt, tycker spelarna i laget.

Det är ett gäng lyckliga tjejer som går av planen på Ruddalen. De har nämligen precis besegrat Saltsjöbaden med 3–0. Tre viktiga poäng i jakten på A-slutspelet för laget från Vitryssland.

– Jag är inte nöjd ännu. Jag vet hur vi kan spela och om vi ska vinna A-slutspelet måste vi visa ännu mer. Samtidigt har vi stött på bättre motstånd redan i gruppspelet än vad vi förväntade oss. Även om vi bara vunnit så här långt har vi verkligen fått kämpa för det från start till mål, säger huvudtränaren Andrei Maknach som studerat de flesta av motståndarna på internet inför resan.

Utöver en härlig vecka och tid att umgås med varandra har laget satt upp ett enda mål. De vill vinna guld i Gothia Cup.

– Självklart är det målet. I år har vi dock kommit enbart med flickor födda 2005 och 2006. Man får ju ha med två spelare födda 2004, så det skulle kunna bli en fördel för våra motståndare. Fysiskt sett kan det vara stor skillnad, säger Maknach och spelarna nickar instämmande.

Vad är det bästa med ert lag?

– Vi är väldigt vänliga och bra kompisar i det här laget. Vi skyller inte på varandra, utan vi stöttar varandra i alla lägen. Det är en stor styrka hos oss, säger en av tjejerna i laget.

Vad tycker ni om Gothia Cup?

– Tjejerna är positivt överraskade av många saker här. Hemma i vårt land har vi inte alls samma faciliteter som det är här. Det är väldigt modernt här med många saker. Sedan är det bra nivå på spelet i matcherna här. Vi har rest runt mycket i olika länder på olika turneringar och vi tycker att här på Gothia Cup så är det väldigt hög kvalité.

Är det sommarens höjdpunkt?

– Ja, verkligen. Gothia Cup ger oss ett kvitto på ett års arbete. Den här veckan visar om vårt arbete varit bra eller inte.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy