Gothia Cup

G12: Lengkey matchvinnare för sitt KFV Segeberg

KFV Segeberg 2 är vinnare av Gothia Cup i flickor 12-klassen – och det mycket tack vare Hanna Lengkey som stod för två mål.

Det tog bara drygt två minuter, sedan hade Hanna Lengkey skrivit in sig i målprotokollet. Och bara några minuter senare vad det dags igen. Den gången ett hårt placerat skott i ena hörnet av målet.

Det var en sprakande inledning med två snabba mål, och Hanna Lengkey var spelaren i fokus.

Djursholm kämpade tappert för att ta sig tillbaka in i matchen, men tyskorna såg till att hålla rent framför målet.

I början av den andra halvleken fick FC Djursholm ett gyllene läge att reducera. En Segeberg-spelare spelade hem bollen till egen målvakt, som valde att ta upp bollen med händerna. Därmed tilldelades Djursholm en frispark nära motståndarnas mål, men en tyska stod i vägen och kunde få undan bollen.

KVF Segeberg kunde hålla tätt matchen ut och vinna med 2–0 – och därmed är de vinnare av Gothia Cup 2019.

– Det här är helt fantastiskt. Vi har fått så många skador längs vägen, så det har verkligen visats upp en stor laganda hela turneringen, säger lagets tränare.

Hanna Lengkey, den stora matchvinnaren och också den spelare som prisades som MVP, håller med:

– Det känns väldigt bra och hela laget är underbart. Jag är väldigt glad, säger hon efter matchen.

KFV SEGEBERG 2–FC DJURSHOLM 2–0 (2–0)

1–0 Hanna Lengkey, 2–0 Hanna Lengkey
MVP: Hanna Lengkey (KFV Segeberg)