Gothia Cup

G13: Imponerande insats från NCE i finalen

NCE tog tidigt ledningen i finalen på SKF Arena mot SKF Canada. En ledning som de sedan heller inte släppte. Istället fortsatte de att göra mål. Massvis av mål.

Dylan Jovanovic satte dit ledningsmålet redan i den första minuten. Sedan rullade det bara på för hennes amerikanska gäng.

2–0 kom bara minuter senare genom Se-Hanna Mars. SKF Kanada hade stora problem med NCE:s sylvassa anfallare.

Innan dess att den första halvleken var över lyckades vitklädda NCE få in ytterligare två mål. Dylan Jovanovic stod för ett av dem, vilket betydde att det var hennes andra för matchen.

SKF Kanada fortsatte dock tappert kämpa för ett reduceringsmål, men det ville sig inte riktigt. Istället kunde Se-Hanna Mars få in både sitt andra och tredje i den här finalmatchen. Något som betydde att hon stått för ett hattrick.

Matchen slutade till slut hela 7–0 – och NCE var därmed värdiga vinnare av Gothia Cup 2019.

– Jag mår helt fantastiskt nu, det är en stor dag, säger tremålsskytten Se-Hanna Mars.

Varför vinner ni Gothia Cup?

– Vi gör det tillsammans och finns alltid där för varandra. Jag och mina lagkamrater tänker alltid positivt, så vi visste att vi hade chansen att vinna. Nu har vi gjort det och det känns underbart.

NCE–SKF KANADA 7–0 (4–0)

1–0 Dylan Jovanovic, 2–0 Se-Hanna Mars, 3–0 Taylor Jenkins, 4–0 Dylan Jovanovic, 5–0 Se-Hanna Mars, 6–0 Se-Hanna Mars, 7–0 Avary Borbin