Gothia Cup

G15: Team Odense Q vinner ”dubbeln”

Det nordiska derbyt levererar alltid heta möten, och årets första final mellan svenska Boo FF och danska Team Odense Q skulle visa sig vara minst sagt högintensivt.

Det var dags för den första finalen, ett spännande nordiskt möte mellan mellan Boo FF och Team Odense Q. De två lagen har båda stått för imponerande resultat i tidigare matcher och dagens möte var en perfekt start på Gothia Cup 2019:s finaldag. Team Odense Q, som också vann pris för bästa utklädnad under invigningsceremonin inledde matchen på ett övertygande sätt med stort bollinnehav och hög fart. Men Boo FF stod upp bra och släppte inte till många chanser. Det skulle dröja till minut 15 innan danskorna hittade en väg fram och Josefine Ladegourdie kunde spräcka nollan.

– Jag är superglad, det känns så bra att få göra mål, säger hon.

Tack vare en stabil försvarsinsats gjorde Odense det svårt för Boo FF att komma framåt, och publiken på Gamla Ullevi fick se danskorna gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning. Ledningen utökades genom ett fint spel på högerkanten och ett lågt inlägg som gav Camille Hoffmann möjligheten att peta in bollen i öppet mål. Josefine Ladegourdie jublade vid målet och är väldigt stolt över hennes lags prestation.  

– Vi gick in matchen med målet att spela över stora ytor och att alltid flytta boll, vilket vi verkligen lyckades med, säger hon.

Danskorna hämtade styrka från ledningen, lyckades hålla nollan matchen igenom och vann till slut med 4-0. Matchens sista mål var ett vackert solonummer av Elisabeth Nielsen, som hon avslutade genom att lugnt runda målvakten och placera in bollen.

– Det känns jättebra att få göra mål i en sådan här final, på en stor arena och med mycket publik. Hela laget spelade suveränt i dag, säger Elisabeth Nielsen.

Med en guldmedalj i Gothia Cup och förstapris för bästa utklädnad under invigningsceremonin kommer Team Odense Q resa hem med en säkrad dubbel i bagaget. Men trots detta är det nog upplevelsen att få lyfta Gothia Cup-pokalen som kommer leva kvar längst för spelarna.

– Vinsten i dag är mycket viktigare, säger Elisabeth Nielsen med ett leende.

BOO IF – TEAM ODENSE Q 0-4 (0-2)

0-1 Josefine Ladegourdie, 0-2 Camille Hoffmann, 0-3 Ida Marie Jørgensen,
0-4 Elisabeth Nielsen
Gula kort: 

Röda kort: 

MVP: 
Josefine Ladegourdie (Team Odense Q)

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy