Gothia Cup

G18: Guld till göteborgarna

En jämn match. En tuff match. Ett skandinaviskt derby. Allt du kan önska dig i en Gothia Cup-final. Och till slut – en segrare från Göteborg! – Vi ville ge allt in i det sista och det lyckades vi med, säger matchens MVP Stinalisa Johansson.

Finalen mellan Göteborgs DFF och Vålerenga Fotball börjde långsamt och taktiskt. Båda lagen kom till matchen med ett ordentligt självförtroende efter att ha vunnit samtliga och gjort mängder av mål framåt. Det stod alltså tidigt klart att detta var den bästa möjliga finalen i G18-klassen. Men bara ett lag kunde vinna det tuffa mötet på Gamla Ullevi denna lördag, och välarbetad taktik var nödvändig.

– I paus snackade vi om hur vi skulle hitta tillbaka till matchplanen och få in fler bollar i mitten, säger Stinalisa Johansson.

Efter en relativt händelselös inledning av matchen lyckades Stinalisa Johansson spräcka nollan efter 25 minuter, en chans som dök upp från ingenstans. Ett misstag i Vålerengas backlinje gjorde Stinalisa ensam med målvakten och hon kunde säkert rulla in bollen vid den högra stolpen. Med tanke på att laget i princip hade hemmaplan hördes också supportrarna tydligt, vilket hjälpte laget att hålla uppe försvaret.

– Vi ville försvara vår ledning och göra klart jobbet, säger Stinalisa Johansson.

Det kom inte som en överraskning när Vålerenga Fotball inledde andra halvlek med mer intensitet än motståndarna. Men som alltid när man jagar en kvittering är risken att ge bort en möjlig kontring stor. Något som Göteborgs DFF utnyttjade efter bara tio minuter. Efter en utmärkt soloräd under vilken Stinalisa Johansson skakade av sig försvararen och lurade målvakten lyfte hon skickligt in bollen i mål. Hennes andra i matchen.

– Jag såg att målvakten var ur position och testade bara att chippa in den. Det var så otroligt härligt att se den gå in, och då kände jag bara; nu har vi det här, säger Stinalisa Johansson.

GÖTEBORGS DFF – VÅLERENGA FOTBALL 2-0 (1-0)

1-0 Stinalisa Johansson, 2-0 Stinalisa Johansson
Gula kort: 

Röda kort: 

MVP: 
Stinalisa Johansson
REFEREE: 
Bareq Alinnbjörk, Sweden

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy