Meet the World

Gemenskapen i fokus när Meet The World lagen samlades

Världen på en skolgård? Det kändes nästan så när SKF Meet the World lagen samlades utanför skolan ISGR. Där lag från hela världen fördes samman i sång och dans, tog bilder med varandra och introducerade sig för deras nya grannar de ska spendera den kommande veckan med.

Indien, Brasilien, Ryssland, Indonesien, flaggorna var överallt. Där lagen försökte överrösta varandras sånger, som skapade en lekfull men ändå tävlingsinriktad atmosfär. Men det dröjde inte länge förrän de någorlunda isolerade grupperingarna separerade nationsmässigt smälte samman till ett enda stort kollektivt firande. Med spelare springande från sida till sida på gården, med mål att vara med i så många bilder som möjligt. Kongalinor bildades, utgjorda av spelare från olika länder och i olika åldrar, som flöt genom skolgården och omringade de åskådare som befann sig i mitten av gården. Scenen utstrålade glädje och gemenskap, och man skulle kunna säga att det sammanfattade vad Gothia Cup handlar om. Att träffa folk från hela världen, skapa nya vänner och ha kul tillsammans.

Julian Aguilar, som är tränare för det mexikanska laget som representerar SKF bevittnade spektaklet.

”Det är ett fantastiskt ögonblick. En unik möjlighet att träffa folk från andra länder, som pratar andra språk”, säger Julian.

Laget som han tränar kommer spela i åldersklassen flickor 12, och är ett skollag från staden Monterrey. Han förklarar hur upplevelsen av att vara med i turneringen kommer få tjejerna att växa, både som personer och som lag. Men målet är mer än att bara ha roligt och vara glada för att vara med.

”Vi vill kunna konkurrera. Att utmana oss själva mot de europeiska lagen”, säger Julian Aguilar.

SKF Mexico who will play in the Girls 12 age-group.

Dayami Guadalupe Corpus Estrada är en av spelarna i laget, och hon precis som alla andra verkar njuta av tiden på skolgården.

”Det är väldigt spännande att träffa alla andra lag som bor här”, säger Dayami.

I gruppspelet kommer de tampas med tre svenska lag: Åsa IF, Näsets SK och AIK FF. Dayami ser fram emot att testa sig mot de svenska motstånden.

”Jag tror det kommer bli väldigt svårt att utmana de andra lagen, men vi kommer njuta av det”, säger hon.

Damfotbollen i Mexico håller på att växa i och med den nystartade serien Liga MX Femenil, och framtiden ser ljus ut för Dayami och hennes lagkamrater. Målet för framtiden är klart.

”Jag skulle vilja spela i det mexikanska landslaget”, säger hon.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy