Gothia Cup-avsnitt nominerat till tv-pris

I succéserien om fotbollsälskande Jamie Johnson utspelar sig flera avsnitt i den senaste säsongen under Gothia Cup. Nu har ett avsnitt nominerats i prestigefulla Broadcast Awards. – Det känns fantastiskt, men det viktigaste för oss är att serien har fått en stor inverkan på dem som sett den, säger Sam Talbot, exekutiv producent.

Den brittiska serien, som nyligen avslutat inspelningarna av den femte säsongen, handlar om unge Jamie Johnson som drömmer om att bli fotbollsproffs. Men det är samtidigt också en serie om relationer och livet i stort. Den bredden har gjort att serien nått brett i England och även exporterats utomlands.

– Det är mer än ett barnprogram, Det är många som tittar ihop med sina föräldrar, den handlar lika mycket om drama och relationer som om fotboll. Barnen kan prata om det som händer tillsammans med sina föräldrar, det är viktigt för oss, säger Sam Talbot.

Broadcast Awards lyfter fram de bästa engelska tv-programmen och kreatörerna. ”Jamie Johnson Phoenix Reunited”, det elfte avsnittet i fjärde säsongen, har nominerats i kategorin ”Bästa barnprogram”. I avsnittet kommer Jamie tillsammans med sitt lag till Göteborg för att delta i världens största ungdomsturnering i fotboll. 

– Serien är en fiktiv drama-serie men vi spelade in den under riktiga Gothia Cup, jag tror inte att den typen av produktion har gjorts tidigare. Allt gick otroligt bra, vi kände oss välkomna och atmosfären var fantastisk, säger Sam Talbot.

Jamie och hans lag ställde upp med ett riktigt lag i turneringen. För att skildra lagets resa samtidigt som material till serien spelades in så gjorde produktionsteamet också en dokumentär.

– Det gick bra för dem så vi dokumenterade vad som hände. Laget gick till kvartsfinal i A-slutspelet, de gjorde det fantastiskt bra.

Redan nu, ett halvår innan Gothia Cup 2020 inleds, har turneringen slagit rekord i antal engelska lag. Om tv-serien ligger bakom den ökningen låter vi vara osagt men med tanke på hur populär serien är i England så är det inte otänkbart.

– Jag är inte förvånad, det är väldigt många som känner till serien och känner igen dem som är med. Vi pratar mycket om Gothia Cup i serien och tre avsnitt utspelar sig under turneringen, avslutar Sam Talbot.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy