Gothia Cup

Gothia Cup förlitar sig på samarbete

Gothia Cup behöver hjälp från föreningar i Göteborgsområdet för att få turneringen att fungera. Därför har flertalet föreningssamarbeten upprättats. Hisingsbacka FC är en av föreningarna som Gothia Cup samarbetar med, och de berättar om hur samarbetet gynnar båda sidor.

Personalen som jobbar inom Hisingsbacka FC, ungdomsspelarna, och vissa av seniorspelarna jobbar hårt för att försäkra att turneringen fungerar på ett bra sätt på de tre planer de har till sitt förfogande på Backavallen. Där flertalet matcher spelas varje dag. Gunilla Dahlin som arbetar inom föreningen berättar om hur samarbetet mellan deras klubb och Gothia Cup gynnar båda sidor.

– Det ger lite klirr i kassan som vi kan investera i våra ungdomslag och det är positivt för området att lag från hela världen kommer hit och spelar, det skapar en stark gemenskap, säger hon.

Hon lägger till att gemenskapen som turneringen innebär inte enbart är positivt för Backa som område utan också för dem som förening. Arbetet som de utför under turneringen för också de som är involverade inom klubben samman.

– Vi arbetar väldigt hårt under Gothia Cup-veckan, och alla hjälper varandra varandra, säger hon.

Detta år deltar fem lag från Hisingsbacka FC i turneringen. I kategorierna Pojkar 12, Pojkar 13, Pojkar 14, Pojkar 15 och Pojkar 18. Linda Ankner som också arbetar inom föreningen förklarar hur turneringen är en höjdpunkt under året för de ungdomsspelare som deltar.

– De tycker det är jätteroligt att möta de internationella lagen och ser fram emot det varje år, säger hon.

Hon anser också att det faktum att de är en del av turneringen kan vara positivt sett till att locka ungdomar som vill börja spela fotboll till deras klubb, istället för att välja andra lag i området.

– Jag tror att det är väldigt många ungdomar som vill spela Gothia Cup, och när de vet att vi är involverade kan det göra att det lockar, säger Linda Ankner.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy