Gothia Cup

Gothia Cup fyller upp Bravida Arena

Det är inte bara Göteborgs invånarantal som stiger under Gothia Cup. BK Häckens hemmaplan Bravida Arena fylldes snabbt av spelare från hela världen under söndagens match mot Örebro SK.

Matchen i Allsvenskan mellan BK Häcken och Örebro SK var gratis för Gothia Cup-deltagare, och deras närvaro var tydlig. Mönstrade träningsoveraller syntes överallt och förvandlade Bravida Arena till ett hav av färger. En perfekt uppvärmning inför en vecka fylld av fotboll över hela Göteborg. Viviane och Lilly från det tyska laget KFV Segeberg var på plats med resten av laget, deras första match någonsin som åskådare i Sverige.
”Det är väldigt bra fotboll men samtidigt väldigt annorlunda från hur det är hemma. Atmosfären i publike är lugnare här. Vi hejar på Borussia Dortmund och när de spelar är det alltid så otroligt hög volym på arenan”, säger Viviane.

Drömmen är att i framtiden spela för det tyska landslaget och att ha en professionell karriär. Det är en lång väg att gå men Gothia Cup kan förhoppningsvis vara ett första steg.
”Det är jättekul att vara här. Göteborg är verkligen fint och människorna är väldigt trevliga”, säger Lilly.

Om den svenska publiken är lugnare än den tyska är det raka motsatsen om du jämför med den sydafrikanska, i alla fall om du frågar Kyle van Schalkwyk och Lance Botha. Killarna är i Göteborg för första gången tillsammans med Tramway Football Club från Kapstaden.
”Publiken hörs mer här, de är med i matchen på ett annat sätt. Det är väldigt roligt”, säger Kyle van Schalkwyk.

Men en lugnare hemmapublik är inget som oroar. Killarna är överens om att fotbollen i Sydafrika är bra och sättet de utvecklar unga spelare på är utmärkt. Något som kanske är nödvändigt, med tanke på att de båda siktar på en professionell karriär.
”Jag håller på Liverpool och att spela för dem hade varit en dröm”, säger Kyle van Schalkwyk.

Kyle och Lance ser fram emot Gothia Cup och de första matcherna som drar igång under måndagen. De har även fått nys om invigningsceremonin under kvällen.
”Vi såg något om det på internet. Det ser helt otroligt ut, vi måste gå dit” säger Lance Botha.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy