Gothia Cup

Gothia Cup inleder samarbete med Greentime

Gothia Cup samarbetar med Greentime, som erbjuder en helhetslösning för cupens hållbarhetsarbete.

Gothia Cup är världens största ungdomsturnering i fotboll. Vi är en öppen och inkluderande turnering som skapar möten mellan människor. Vi möjliggör att människor med olika bakgrund och förutsättningar kan samlas och lära av varandra såväl inom idrotten som kultur och sätt att vara. Vi har nu bestämt oss att för att bli ännu tydligare i arbetet med hållbarhet. Därför har Gothia Cup startat ett samarbete med företaget Greentime som arbetar för att få evenemang hållbarhetscertifierade.

Genom Greentimes tydliga och effektiva planeringsverktyg ska vi kunnat arbeta mer strategiskt. Verktyget ger en bra översyn av hela arrangemanget, från planering till genomförande med hänsyn till vår miljö. Genom att jobba socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart ska Gothia Cup bli en förebild för andra evenemang och öka kunskap och engagemang hos såväl deltagare som besökare. Med hjälp av Greentime har vi tagit fram en hållbarhetspolicy för turneringen som ska vägleda vårt arbete inom ramarna för vad vi har kontroll över och vad vi har möjlighet att påverka.

Med verktygets hjälp ska evenemangen kunna få en tydligare nulägesbild och därefter kunna målsätta och prioritera områden som ger en hållbar effekt, som till exempel att minska koldioxidutsläpp. Förhoppningen är att få en bra bild under första året för att sedan årligen kunna minska utsläppen per deltagare. Vi vill också öka kunskapen om och förståelsen mellan unga från hela världen.

Målet är att säkerställa att Gothia Cup har en långsiktig och hållbar utveckling och ska se till att skapa förutsättningar för en bättre morgondag för såväl individen, turneringen och planeten. Det är för nästa generation vi utvecklar oss och vi vill använda vårt evenemang till att påverka andra. Med det medföljer förstås ett ansvar som innebär att vi måste minimera vår påverkan på miljön samtidigt som vi sätter ungdomarnas mötesplats i centrum.

Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson är nöjd över samarbetet med Greentime.
– För att vara trovärdiga och långsiktiga i vårt hållbarhetsarbete kopplat till våra cuper behövs ett bra verktyg för detta. Vi kan konstatera att Greentime är det bästa och mest användarvänliga systemet för våra behov, säger Anders Albertsson.

Gothia Cup fortsätter sitt hållbarhetsarbete ihop med våra viktiga partners för att nå FN:s globala mål till 2030. Med hjälp av våra hållbarhetspartners DXC Technology, Elektroskandia, GB Glace, Kopparbergs, Kronfågel, Libresse, Länsförsäkringar, McDonalds, NeH, Pantamera, Puma, SEB, SKF, Turkish Airlines, Via Tvättmedel, Mathem, Estrella, SJ, Tre och Volvo tar vi steg mot de globala målen.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy