Gothia Cup

Imponerande insats av Tsubaki

I en väldigt jämn match mellan det japanska laget ASLJ FC och det franska laget FO Valesia 1 på Backavallen var den stora behållningen Tsubakis insats, en tjej som spelar med killarna och imponerande stort mot ett starkt motstånd som vann sin första match med 11-1.

ASLJ FC står för Amazing Sports Lab Japan och är ett akademilag. Med spelare från olika städer i Japan. När de spelar sina matcher hemma i Japan brukar de ofta spela med blandade lag, med både killar och tjejer. Keisuke, en av spelarna förklarar.

– Vilket kön du har spelar ingen roll, säger han.

I årets turnering har de med två lag. Ett i kategorin Pojkar 11 och ett i kategorin Pojkar 12. I deras Pojkar 12-lag står Tsubaki ut som den enda flickan i laget, men visade i matchen mot FO Valesia 1 att hon inte har några problem med att spela jämnt med killarna. Med en väldigt imponerande insats både defensivt och med bollen.

– Det är svårare att spela mot killarna, men det är väldigt roligt, säger hon.

De bägge spelarna är i Göteborg och spelar turneringen för första gången, och de tycker båda att det är väldigt roligt att vara här. Vilket är känslan man får gällande hela truppen när man kollar på matchen. Trots att resultatet inte riktigt går deras väg verkar spelarna på bänken, ledarna och deras supportrar njuta av stunden. Det är en väldigt skön och avslappnad atmosfär i solskenet på Backavallen.

– Det är väldigt spännande att vara här i Göteborg för första gången och spela i turneringen mot lag från flera olika nationer, säger Keisuke.

Tsubaki håller med.                                                                                                          

– Ja det är jättekul att vara här. Det är en väldigt känd turnering, den största i världen för ungdomar, säger hon.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy