Målgladaste laget snittade nio mål per match

Brommapojkarnas lag 1 i B13 gjorde hela 82 mål under sommarens Gothia Cup och med det var de bäst av alla lag i turneringen. I snitt gjorde de nio mål per match. – Resultatmässigt är det här det starkaste laget i Brommapojkarnas historia, säger lagledare Roger Reinholdsson.

Brommapojkarnas lag 1 vann inte bara klass B13 i sommarens Gothia Cup, de gjorde det även i, minst sagt, stor stil. Finalen mot kompisarna i Brommapojkarnas lag 2 slutade 5-0 och under hela turneringen öste de in mål. Deras 82 mål framåt gjorde att de var målgladast av alla lag i hela Gothia Cup.
– Vi är ett bra lag och det är mycket tack vare coachen som har varit med länge och vet vad som krävs. Taktiskt är vi ofta överlägsna motståndarna. Flera i de här laget har spelat ihop sedan de var sex år och det ska bli intressant att se vad som händer med laget i framtiden, säger Roger Reinholdsson.

Inte nog med att Brommapojkarna gjorde flest mål framåt av samtliga lag, deras försvarsspel imponerade lika mycket. Laget höll nollan i alla matcher. 
– Våra backar tillsammans med målvakten kastar bort nyckeln så det är helt låst där bak. Visst finns det offensiva spelare som är framträdande individuellt sett men jag vill verkligen lyfta fram killarnas försvarspel, fortsätter han.

Laget tillhör Brommapojkarnas akademi och de tränar tre-fyra gånger i veckan året om. De är inte med i något seriespel utan i Sverige spelar de bara träningsmatcher, oftast mot lag som är äldre än dem själva. Därutöver åker de och spelar många turneringar utomlands. I september vann de storturneringen Madrid Cup där lag som Bayern München, Barcelona och Atlético Madrid var med. 
– Det är det bästa som ett svenskt ungdomslag i den här årskullen har presterat utomlands någonsin, säger Roger Reinholdsson.

Sommaren och hösten var med andra ord väldigt lyckosam för de duktiga 13-åringarna. Från Gothia Cup är det inte bara själva vinsten som de har bra minnen från.
– Gothia Cup är en fantastiskt turnering – från invigningen ända fram till slutspelet. För många lag är det en upplevelse att bara resa iväg och bo tillsammans under en hel vecka och att umgås med lag och spelare från andra länder och städer i Sverige, säger Roger Reinholdsson.

Det återstår att se om laget är tillbaka i Gothia Cup nästa år för att försvara sin titel. I så fall i klass B14. 
– Vi håller på att planera nästa år och vi får se om vi kommer till Gothia Cup. Vi hoppas också att vi kommer få en inbjudan året därpå till SEF Trophy då killarna är 15 år.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy