Gothia Cup

SEF Trophy: Brommapojkarna med ännu en slutseger

BK Häcken hade det mesta av spelet. IF Brommapojkarna gjorde flest mål – och som alla vet är det målen som räknas. IF Brommapojkarna är vinnarna av inbjudningsturneringen SEF Trophy (P15).

Det var för det mesta BK Häcken i den första halvleken. Det var de som skapade flest – och bäst – målchanser. Men bollen ville inte gå in för Hisingslaget. Istället skulle BP ta ledningen i matchen.

Ledningsmålet kom till i den 15:e minuten när Elliot von Walden avancerade framåt in i motståndarnas straffområde och placerade kyligt in bollen.

BK Häcken fortsatte, trots det insläppta målet, att skapa flertalet chanser framåt. Från mittfältet styrde och ställde Yussuf Hassan Nuur.

Men istället för ett reduceringsmål från Häcken kunde Brommapojkarna utöka. Jardell Kanga satte dit 2–0. Och bara sex minuter senare skickade BP-målvakten iväg en utspark hela vägen fram till vindsnabbe Adam Akimey på topp. Han sprang sig fri och sköt in spiken i kistan.

Ännu en stor seger för framgångssagan IF Brommapojkarna. Den här gången var det i SEF Trophy.

– Det känns jättebra att ha vunnit den här cupen. Vi är det första BP-laget som gör det också så det känns jättekul, säger BP:s Wilmer Odefalk.

Varför står ni som segrare?

– Vi springer för varandra och ger allt vad vi har. Vi gör en väldigt bra prestation.

Wilmer Odefalk var spelaren som efter matchen fick ta emot MVP-priset, och det är något han känner en stor stolthet kring.

– Det känns jättekul att få pris som bästa spelare i finalen. Jag vinner mycket boll, jobbar hårt och gör smarta passningar. Det är kul att få det, och det känns som att folk ser att jag är bra.

BK HÄCKEN–IF BROMMAPOJKARNA 0–3 (0–1)

0–1 Elliot van Walden, 0–2 Jardell Kanga, 0–3 Adam Akimey
MVP: Wilmer Odefalk