Meet the World

SKF Kanada övertygande till semifinal

Flickorna i SKF Kanada har på ett övertygande sätt tagit sig till semifinalen, genom en vinst mot deras södra grannar NSA från USA. – Kanadensare och amerikanare är väldigt tävlingsinriktade så det var skönt att vinna, sa Isabel, en av spelarna.

Precis som för alla andra lag som kvalificerat sig via SKF:s Meet The World program spelade SKF Kanada en förturnering för att komma hit. Där de mötte starkt kanadensiskt motstånd. Genom att vinna turneringen säkrade de sina biljetter till årets Gothia Cup och Isabel berättar om känslan.

– Det kändes väldigt bra. Särskilt då vi spelade mot lag som var ett år äldre än oss. Vi förväntade oss inte att vinna, säger hon.

Men vinna det gjorde dem, och de har fortsatt att göra det här i Göteborg. Där de vunnit varje match än så länge. När man ser deras matcher känns de som ett komplett lag, som är bra både defensivt och offensivt.

– Vi spelar väldigt intensivt. Vi tar inte foten från gaspedalen utan bara öser på, säger Isabel.

Att deras resultat varit så bra berättar en egen historia. Men Gothia Cup handlar lika mycket om vad som händer utanför planen, Isabel berättar om hur de alla var väldigt uppspelta när det blev klart att de skulle få åka hit och spela turneringen.

– Vi visste att det skulle vara väldigt roligt att åka hit, och det har det varit. För de flesta av tjejerna i laget är detta första gången de rest till Europa och det är en fantastisk upplevelse. Människor från hela världen är här tillsammans och det är väldigt kul att träffa alla, säger hon.

Nu är de ett steg från final och målet är tydligt. De vill ha bucklan.

– Vårt mål nu är att vinna turneringen. Det skulle vara väldigt häftigt att lyckas med det, säger Isabel.

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy