Gothia Cup

Skryträtten på spel i Kungsbacka

Sverige och Norge har en historisk rivalitet. Kanske framför allt vad gäller vintersporter, där både länderna varit väldigt framgångsrika. Men idag var chansen att få rätt att skryta över grannarna allra störst på Inlag i Kungsbacka, där hela trettiotalet matcher spelades mellan svenska och norska lag.

En av dessa matcher var mellan Adolfsbergs IK och Trosvik IF i Flickor 14 klassen. Alicia som spelar i det svenska laget Adolfsbergs IK berättar om rivaliteten mellan de två länderna.

– Det är helt klart den största rivaliteten för oss i Sverige, och nu har Norge vunnit för mycket så det får vi försöka sätta stopp för, säger hon.

Det faktum att Norge vunnit väldigt mycket det senaste skulle nog båda länderna hålla med om sett till den idrott som de flesta skulle säga att rivaliteten är som störst i – längdskidåkning. Som Norge har dominerat i de senaste åren. Men ser man till fotbollen är det Sverige som fått rätt att skryta lite det senaste. Då de svenska damerna gick längre än de norska i sommarens fotbolls VM i Frankrike.

– Det var skönt att vi gjorde. Det är alltid lite prestige i det, säger Alicia.

Delin, Mina-Therese och Emilia spelar i det norska laget Trosvik IF som Alicias Adolfsberg IK ska möta. De håller med om att det finns en rivalitet mellan länderna.

– Ja det gör det. Självklart vill vi vinna och visa att vi är bättre, säger dem.

Trosvik IF har redan spelat mot två svenska lag i gruppspelet. Med en seger och en förlust i de två inledande matcherna betyder den avslutande matchen en hel del.

– Vi behöver vinna med ett par mål för att ta oss till A-slutspelet, säger dem.

Tyvärr lyckades inte Trosvik IF ta vinsten som de behövde. I en intensiv match gick segern till Adolfsbergs IK, som således får skryträtten i denna Sverige/Norge kamp. Ser man till alla de matcher mellan svenska och norska lagen under dagen på Inlag var resultaten jämna, en utgång som man får säga speglar den historiska rivaliteten.

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy