Gothia Cup

Stor succé för tredje Gothia eCup

Vinnarna i den tredje upplagan av Gothia eCup var i dag på plats i Göteborg för att hämta sina troféer och självklart spela FIFA i tältet på Heden. – Jag satsar hårt och målet är att nästa år kunna leva enbart på att spela FIFA, säger William Berg.

Gothia eCup är en turnering som spelats online under veckorna som leder fram till Gothia Cup. Turneringen avgörs i både Xbox och Playstation 4 och har varit öppen för spelare mellan 13 och 21 år. William Berg, eller Dejex som hans FIFA-namn är, har meriter från eAllsvenskan där han med  sitt lag Jönköping Södra i år kom trea. I eAllsvenskan spelar han ihop med förra årets vinnare i Gothia eCup, OliBoli. I Gothia eCup spelar man individuellt.

– Det här var första gången jag spelade på egen hand. Det var kul att det gick så bra. Mina styrkor är att jag är bra på att anpassa mig efter motståndarna.

Årets Gothia eCup har varit en stor succé och jämfört med i fjol har fler än 500 nya medlemmar registrerat sig för turneringen. Sammanlagt har över 1700 kvalmatcher spelats. Vinnaren i Xbox-turneringen kommer från Tyskland.

– Min coach sa att det här var en stor turnering så jag registrerade mig. Jag är här nu för att de ville att jag skulle komma hit och hämta pokalen. Det är första gången jag är i Sverige, det är ett fint land, säger Jan-Luca Bass, eller Bassinho som är hans FIFA-namn.

Dejex and Bassinho

På plats FIFA-tältet i dag var också svenska e-landslagets spelande förbundskapten Ivan Lapanje, BorasLegend, och Olle Arbin, Ollelito, spelare i landslaget.

– Det har varit väldigt kul, det har varit många duktiga spelare här. Det är också kul att se att så många är spelsugna, det är fullt tryck hela tiden och sällan en plats ledig. Jag försöker scouta lite också, varje tillfälle är ett bra tillfälle att kanske hitta någon som kan bli nästa stjärna, säger Ivan Lapanje.

Olle Arbin har passat på att även titta på ”riktig” fotboll när han är här.

– Jag är väldigt fotbollsintresserad så jag har tittat på många matcher i veckan. Det är en fantastisk vecka med mycket bra fotboll och människor från hela världen som är här, säger Arbin.

Gothia eCups tävlingsledare Joel Hildingsson kan summera en lyckad turnering.

– Vi har visat att vi är en av världens största internationella turneringar och vi fortsätter att skapa nästa generations stjärnor, säger han.

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy