Gothia Cup

Svenska bronshjältar på plats på Gothia Cup

Heden fick under onsdagen celebert besök när de svenska landslagsspelarna Elin Rubensson och Julia Roddar var på plats för lite olika utmaningar och träff med fans i olika åldrar.

Duon, som till vardags spelar i Kopparbergs/Göteborg FC, kom under onsdagsförmiddagen till Tocas tält på Heden. Där sattes de nyblivna VM-bronsmedaljörerna på prov med en rad olika utmaningar.

Att vara på Gothia Cup är något de båda njuter av och de minns tillbaka på tiden då de själva spelade turneringen. 

– Det är en otroligt folkfest. Jag har själv spelat när jag var yngre och minns det som den absolut bästa cupen jag varit på. Det är jättekul att få vara här och känna av miljön, säger Julia Roddar.

Elin Rubensson fyller i:

– Jag tycker det är häftigt att det är så mycket olika nationaliteter. Som Julia sa är det verkligen en folkfest. Även om man inte är med själv nu längre, så är det så häftigt att bara strosa runt och titta på framtidens stjärnor.

I Toca-tältet fick duon testa på en hel del olika övningar. Vissa på egen hand – och vissa där ett bra samarbete krävdes. Hela tiden pumpade maskinen med bollar ut nya som landslagsspelarna skulle se till hamnade i ett av de två målen utplacerade i varsitt hörn.

– Man kom in i det mer och mer, och det känns som att det ger sjukt mycket. Man får hur mycket touch med bollen som helst, som man kanske inte får på samma sätt på en vanlig träning, säger Roddar.

Även om Gothia Cup är en höjdpunkt under sommaren, så råder det nog inga tvivel om vilket minne den här duon kommer bära med sig när den här sommaren senare lider mot sitt slut. För inte alls länge sedan säkrade det svenska damlandslaget en mycket imponerande bronsmedalj under fotbolls-VM i Frankrike.

– Det var otroligt häftigt. Man var inne i en bubbla där, så man förstod nog inte riktigt hur stort det var hemma förrän man kom till Götaplatsen, säger Rubensson.

Hur var firandet på Götaplatsen?

– Det var sjukt, grädden på moset till upplevelsen, säger Roddar och ler.

Vad har ni för tips till alla unga tjejer som nu spelar Gothia Cup?

– Vårt främsta tips är att ha roligt. Man kommer så långt på det. Sedan också njut av att få spela en sådan här stor cup och få träffa alla spelare från så många olika länder. Ha kul är och kommer alltid vara det viktigaste.

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy