Tjejklass införs i GSOT

Gothia Special Olympics Trophy fyller tio år i nästa års turnering. Då blir det också premiär för en ny klass. – Intresset för en separat tjejklass är så pass stort att vi nu kan göra det här, vilket är väldigt roligt, säger turneringsledare Niclas Andersson Freiholtz

Gothia Special Olympics, som tidigare hette Kim Källström Trophy, är sedan 2011 en del av Gothia Cup. Turneringen är öppen för alla med någon form av intellektuell funktionsnedsättning. Tidigare har det varit mixade lag med både tjejer och killar men i nästa års turnering så kommer det också att finnas en klass för bara tjejer i GSOT.

– Vi försöker hela tiden att utveckla alla delar kring Gothia Cup och vi tycker att det är fantastiskt roligt att vi nu kan införa den här nya klassen, säger Niclas Andersson Freiholtz. 

Av sammanlagt 30 lag som är med i GSOT så kommer sex av dem att vara tjejlag som möter varandra i en av grupperna. Gothia Cup 2020 inleds med den stora ankomstdagen den 12 juli, de första matcherna spelas den 13 juli. Gruppspelet i GSOT spelas på Kviberg och finalerna avgörs, precis som tidigare år, på Heden.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy