Funktionärer

“Vi gör det för att vi brinner för det”

Gothia Cup skulle inte fungera utan funktionärerna. Det gifta paret Sandra och Mikael Hellström är två av turneringens alla blåklädda funktionärer. – Det är häftigt att få vara med och bidra till världens största ungdomsturnering, säger Sandra Hellström.

Under årets turnering arbetar omkring 2500 funktionärer med en mängd olika jobb. Sandra Hellström är med som funktionär för andra året i rad. Tillsammans med sin man kommer hon vara värd för 21 lag i den södra byggnaden på Hvitfeldtska gymnasiet.

– Självklart kan det ibland vara stressigt, men värmen och glädjen du får från spelarna och ledarna gör det värt det, säger hon.

För Mikael Hellström blir årets turnering hans första som funktionär. Men han har erfarenhet av att jobba på andra idrottsturneringar och håller med om att det svårt att inte påverkas positivt av att jobba i den typen av miljö.

– Lagen runt omkring dig sprider massor av energi och glädje som smittar av sig och påverkar dig på ett positivt sätt, säger han.

Anledningen till att de valt att arbeta som funktionärer är självklar – de brinner för det. Vilket de båda anser är nyckeln i deras arbetsroll.

– Det här är inget jobb du gör för pengarna, det är något du gör för att du brinner för det. Du vill vara en del av turneringen och hjälpa spelarna och ledarna som kommer hit från hela världen, säger Sandra.

Årets Gothia Cup blir första gången de jobbar tillsammans som gift par, och med deras första bröllopsdag runt hörnet ser de det som en rolig erfarenhet.

– Vi tror det blir en lärorik erfarenhet att jobba tillsammans, både för oss individuellt och som par, säger Mikael.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy